Hogyan lehet hangszigetelni egy fa vagy fém bejárati ajtót?

A túl sok hang és a kellemetlen hangok problémát jelenthetnek az apartmanokban és szobákban cégek. Az ügyfelek által gyakran jelentett kellemetlenségek a hívások ill hangok jönnek a folyosóról és a többi helyiségből. Hogy elszigeteld magad tőlük, többek között hangszigetelnie kell az ajtót.

A faajtók hangszigetelése három szakaszra osztható - ajtókeretek tömítése, szigetelőszőnyeg M09S és nyitott cellás hab LT10 felhordása. Alapértelmezett az ajtó mérete 205 x 80 centiméter, ami azt jelenti, hogy mindent el kell végezni munka, körülbelül 6 rendes méter tömítésre és 2 négyzetméter szőnyegre van szükségünk (beleértve a szükséges tartalékot is).

A munka első szakasza annak felmérése lesz, hogy az ajtó hogyan fog tapadni a kerethez, és hogy van-e hozzáfűznivalónk kiegészítő tömítés. Az U10S tömítés fő tömítésként, ill kiegészítő tömítésként az ajtótömítés mellett. Az U10S egy félig nyitott tömítés sejtek által, ami azt jelenti, hogy amikor megnyújtják, a sejtek nyitva vannak és összenyomva a sejtszerkezet zárt és megváltoztatja akusztikai tulajdonságait. Egy fontos tájékoztató jellegű az a tény is, hogy a tömítés fa és fém keretekre is illeszkedik.

Ügyfeleink nagyon gyakran nem veszik észre, hogy mennyi hang jön át kicsiben a hézagok és egyenetlenségek, valamint a jó tömítés jelentősen csillapítja a belső teret és növeli a kényelmet szobák.

Az ajtókeret tömítése után a második lépés a zajcsillapító hab alkalmazása. A hab célja célja, hogy elszigetelje a helyiséget a külső zajoktól, különösen a közepes és erős zajoktól hangregiszterek. A szigetelőhabok zártcellás termékek és tükröződnek hangot, így sokkal kevésbé éri el a célszobát. Háztartási cikkekhez 9 milliméter vastagságú M09S habbal szigetelést javasolunk. Szükség szerint van lehet vékonyabb vagy vastagabb betétet használni. A szőnyeg alkalmazása nagyon egyszerű - az ajtót zsírtalanítani kell (eltávolítókat ajánlunk), majd felragasztjuk a szőnyeget az ajtóra. A ragasztó megszilárdulása után a termék készen áll.

A harmadik és egyben utolsó lépés az LT10 nyitott cellás szivacs felhelyezése a az ajtó felső része. Az ilyen szerkezetű szivacs elnyeli a hangot és a sajátját a szerkezet segít kiküszöbölni a magas hangokat, például a csikorgást. Az LT10 speciális, egy könnyen tisztítható réteg, amely segít tisztán tartani a szivacsot.

Egy lépés, amely csak a fémajtókra vonatkozik, a butilszőnyeg használata. Mert hangszigetelő ajtókat háztartási és ipari célokra ajánljuk az AB-2. Egy feladat A butilszőnyeg növeli az ajtó sűrűségét és csökkenti az alacsony frekvenciájú hangokat. előtt habszivacs felhordásával ragasszuk fel a szőnyeget az ajtóra, majd egy speciális segítségével tekerjük ki henger butil szőnyegen.

A fenti lépéseknek az ajtó nagyon jó hangszigeteléséhez kell vezetniük, és jelentősen javítja a hangszigetelt szobában való tartózkodás kényelmét. Ha bármilyen kérdése van vagy aggályai vannak, forduljon ügyfélszolgálatunkhoz.